Követelmények a fröccsöntéshez használt alapanyagokra

- 2022-11-17-

Követelmények a fröccsöntéshez használt alapanyagokra


A fröccsöntő anyag nem felel meg az alkalmazási követelményeknek, ami szintén gyenge csillogás megjelenéséhez vezet. Az okok és a kezelési intézkedések a következők:



1. A fröccsöntési eljárás eredeti feltételezése az, hogy a víz vagy más párologtató anyag tartalma túl magas, és az elpárologtató komponensek a forma üregfala és az olvadt anyag között kondenzálódnak formáláskor, ami a műanyag megjelenését eredményezi. gyenge fényű alkatrészek. Az anyagot előfúrni kell.



2, anyag- vagy színezőanyag-elszíneződés, ami gyenge fényt eredményez. Magas hőmérsékletnek ellenálló anyagokat és színezőanyagokat kell választani.



3, az anyag aktivitási funkciója túl gyenge, így a műanyag részek megjelenése nem sűrű, ami rossz fényt eredményez. Jobb funkciójú gyantára kell cserélni, vagy növelni kell a megfelelő kenőanyagok használatát és javítani kell a feldolgozási hőmérsékletet.



4, az eredeti találgatás különböző anyagokkal vagy oldhatatlan anyagokkal keverve. Új anyagokat kell használni.



5, az anyag részecskemérete nem egyenletes. A nagy szemcseméret-különbséggel rendelkező anyagokat szitálni kell.



6, kristályos gyanta az egyenetlen hűtés miatt, ami rossz fényt eredményez. Az öntőforma hőmérsékletét ésszerűen szabályozni kell a fröccsöntéshez. A vastag falú műanyag részeken, ha hiányzik a hűtés, a műanyag részek megjelenését is szőrössé és halványan csillogóvá teszi. A megoldás az, hogy a műanyag részeket eltávolítjuk a formából, és azonnal a hideg vízbe mártott hideg sajtolóformába tesszük lehűlni.



7. Túl magas az újrahasznosított anyagok újrafelhasználásának aránya a nyersanyagokban, ami befolyásolja az olvadt anyagok egyenletes lágyulását. Az összeget csökkenteni kell.



A fröccsöntés során a fröccsnyomás szabályozását általában egy befecskendezési nyomásra, két fröccsnyomásra (nyomásmegtartásra) vagy háromnál több fröccsnyomás-szabályozásra osztják. Függetlenül attól, hogy a nyomásváltási lehetőség megfelelő-e, nagyon fontos, hogy elkerüljük a túl magas nyomást a szerszámban, és elkerüljük az anyag túlcsordulását vagy anyaghiányát. Az öntőformák fajlagos térfogata az olvadt nyomástól és hőmérséklettől függ a kapuzárási szakaszban. Ha a nyomás és a hőmérséklet minden alkalommal azonos a nyomástartástól a termék hűtési szakaszáig, a termék fajlagos térfogata nem változik.



A stabil formázási hőmérsékleten a termék méretének meghatározásához a fontos paraméter a nyomástartás, a termék méretét befolyásoló fontos változók a nyomástartás és a hőmérséklet. Például: a töltés befejezése után a nyomástartó nyomás azonnal lecsökken, amikor a felületi réteg meghatározott vastagságot alakít ki, a nyomástartó nyomás ismét megemelkedik, így az alacsony tömítőerővel nagyméretű, vastag falú termékek alakíthatók ki, hogy megszüntesse az omlásgödröt és a repülő élt.



A nyomástartó nyomás és sebesség általában a nagy nyomás és sebesség 50–65%-a, amikor a műanyag üreg meg van töltve, vagyis a nyomástartó nyomás körülbelül 0,6–0,8 MPa-val alacsonyabb, mint a befecskendezési nyomás. Mivel a tartónyomás alacsonyabb, mint a befecskendezési nyomás, az olajszivattyú terhelése alacsony a jelentős tartási időn belül, a szilárd olajszivattyú élettartama meghosszabbodik, és az olajszivattyú motorjának energiafogyasztása is csökken.



A háromlépcsős nyomásos fröccsöntés nem csak a munkadarab sima kitöltését teszi lehetővé, de nem jelenik meg hegesztési vonal, megereszkedés, repülő él és deformáció. A vékony falrészeken jók a hosszú kis részek, a fröccsöntési nagy részek hosszú folyamata, még az üreges berendezés sem túl kiegyensúlyozott és nem túl szoros formaformázás.