Eszterga precíziós alkatrészek feldolgozása közös polírozási módszer

- 2023-04-19-

Eszterga precíziós alkatrészek feldolgozása közös polírozási módszer

A polírozás feldolgozási technológia a felület módosítására tengelyprecíziós alkatrészek megmunkálásakor, és ennek a feldolgozási módszernek is figyelmet kell fordítania a szépségre és a praktikumra. Az egyszerű tengelyes polírozás a munkadarab felületének reszelővel, csiszolóronggyal és csiszolópapírral történő módosításának módszerét jelenti.

Tengelyes megmunkálásnál, ha a megmunkált felület méretében vagy felületi érdességében enyhe eltérés van, a szerszámgép pontossága vagy a szerszám pontossága és egyéb okok miatt nem alkalmas nagysebességű finomesztergálásra, akkor a megmunkált felület felülete A munkadarab reszelővel, csiszolóronggyal és csiszolópapírral polírozható a mikroméret megváltoztatásához vagy a felületi minőség növeléséhez, így a méret minősíthető vagy a felületi érdesség értéke csökken.

Az alakítófelület kétkezes vezérléssel történő esztergálása, az egyenetlen kézi előtolás miatt a munkadarab felületén könnyen egyenetlen reszelési nyomok maradnak, a kívánt felületi érdesség elérése érdekében a munkadarab esztergálása után érdes marad fájljavítás és finom fájlvágás. A reszelő nyomásának egyenletesnek és konzisztensnek kell lennie, az erő pedig nem lehet túl nagy, különben a precíziós alkatrészeket feldolgozó munkadarab domború és lekerekítetlen állapotba kerül.

Esztergagépen reszelő reszeléskor a reszelési ráhagyás általában körülbelül 0,05 mm, a ráhagyás pedig nagy, és a munkadarab reszelése egyszerű. Ugyanakkor a biztonság kedvéért reszeléskor a bal kezével a reszelő fogantyúját, a jobb kezével a reszelő elülső végét kell tartani, hogy elkerüljük a horogruházat sérülését, a reszelő tolási sebessége általában 40 alkalommal / perc, nem gyors. Ha a sebesség túl magas, könnyen lehet tompa reszelőket csiszolni; Ha a fordulatszám túl alacsony, könnyen lehet reszelni a munkadarabot. A reszelő használatakor ügyeljen arra, hogy ne érintse meg a tokmányt.

Reszelés után csiszolóronggyal polírozzuk le. Az esztergagépre felvitt csiszolószövet általában korund homokszemcsékből készül. A homokszemcsék vastagságától függően 00-as, 0-as, 1-es és 2-es számú csiszolószövet, minél kisebb a szám, annál finomabbak a részecskék. A 00-as számú finom csiszolószövet, a 2-es pedig a durva csiszolószövet.

Az általános kisméretű tengelyes megmunkálásnál a munkadarab felületének csiszolóvászonnal (csiszolópapírral) való polírozása során a Mingyue speciális szerszámait csak kézi csiszolóronggyal (csiszolópapírral) csiszolják, de ügyelni kell a biztonságra. Általában kétféleképpen lehet polírozni a kézben lévő csiszolóruhával (csiszolópapírral), kézzel húzni a csiszolókendő két végét, vagy rátekerni a csiszolóruhát a fa deszkára és egyéb tárgyakra, polírozni a munkadarabot, szigorúan tilos. a csiszolóvászon körbetekerésére a munkadarabra, vagy a csiszolóvászon két kézzel fogva a munkadarab szoros polírozására, ezt könnyű befogni, az ujjak a csiszolóvászon és a munkadarab közé gördülnek, személyi balesetet okozva.

A csiszolt kendővel végzett polírozás során a csiszolószövet alátét általában reszelő alatt történik, amely biztosítja a biztonságot anélkül, hogy befolyásolná a precíziós alkatrészfeldolgozás minőségét.