Hőmérséklet-szabályozás fröccsöntéshez

- 2023-06-05-

Hőmérséklet-szabályozás fröccsöntéshez


Manapság a fröccsöntött alkatrészek használata nagyon gyakori, a fröccsöntött alkatrészek használata akkor, amikor a minőségi követelmények nagyon magasak, mivel az alacsonyabb minőségű fröccsöntött alkatrészek használata viszonylag nagy, így a fizetési kötelezettség megválasztásakor. Figyelem. A fröccsöntött alkatrészek minősége nagyban függ a feldolgozási technológiától, és minden lépést szigorúan ellenőrizni kell a feldolgozás során, de a fröccsöntött alkatrészek feldolgozása során buborékok jelennek meg, ami nem felel meg a szabványnak, ezért nézzük meg a megoldást a buborékokhoz a fröccsöntött alkatrészek feldolgozása során.

1. Ha a termék falvastagsága nagy, a külső felület hűtési sebessége gyorsabb, mint a középső részeé, ezért a hűtés előrehaladtával a közepén lévő gyanta zsugorodás közben kitágul a felületre, így a a központi rész nincs eléggé feltöltve. Ezt az állapotot vákuumbuborékoknak nevezik. Megoldás: a) A falvastagság szerint határozza meg az ésszerű kapu- és kapuméretet! Általában a kapu magassága a termék falvastagságának 50-60%-a legyen. b) A kapu lezárásáig hagyja el a megfelelő kiegészítő injektáló anyagot. C) A befecskendezési idő valamivel hosszabb legyen, mint a kapu lezárási ideje. d) Csökkentse a befecskendezési sebességet és növelje a befecskendezési nyomást. e) Használjon magas olvadékviszkozitású anyagokat.

2. Az illékony gázok képződése okozta buborékok feloldásának fő módszerei: a) Teljes előszárítás. b) Csökkentse a gyanta hőmérsékletét, hogy elkerülje a bomlási gázok képződését.

3. A rossz folyékonyság okozta buborékok a gyanta és a forma hőmérsékletének növelésével és a befecskendezési sebesség növelésével oldhatók meg.

A fenti cikk bevezetője után megtudtuk, hogy a fröccsöntött alkatrészek feldolgozása során keletkező buborékok okokra oszlanak, és csak a konkrét okok megértése után tudunk megoldást találni, amíg a módszer helyes, jól meg lehet oldani a buborékok problémája a fröccsöntő alkatrészek feldolgozása során, és ez nem befolyásolja a fröccsöntő alkatrészek minőségét.

A Guangzhou Ideal műanyag fröccsöntő alkatrészeket széles körben használják a feldolgozásban, és nagyon fontos szerepet játszanak a műanyag termékekben. Ennek önmagában sok előnye van, nagyon népszerű a feldolgozóiparban, ma már mindenkinek viszonylag kezdőnek kell lennie a fröccsöntési alkatrész-feldolgozásban, nem különösebben érti a feldolgozást, és milyen követelményeket támaszt a feldolgozás során?

1. A megerősített rajzoknak vagy írásos dokumentumoknak megfelelő feldolgozás nem változtathatja meg az anyagot, az alakot, a vastagságot és a szilárdságot befolyásoló egyéb változtatásokat tetszés szerint, a fluoroplast injekciós alkatrészeket elvileg olyan anyagok kiválasztásához, amelyek jó szívósságot, kopásállóságot, olcsó árat igényelnek, és némi erőt;

2. Ha a fémlemezt vagy a megmunkált anyagból készült termékeket fluoroplasztikus fröccsöntött alkatrészekre cserélik, akkor a műanyag termék vastagsága elvileg megnő, és a konkrét tervezési vastagság a termék szerkezetétől és funkciójától függ;

3. Minden, egyszerre nem alakítható és ragasztásra szoruló alkatrésznek szilárdnak, laposnak kell lennie, a vége pedig egy vonalban van, a kilazulás rejtett veszélye nélkül;

Napjainkban a műanyag termékek nagyon elterjedtek az életben, mert az emberek egyre több műanyag terméket használnak, és sokféle műanyag termék létezik, amelyek széles körben elterjedtek. A műanyag termékek minősége a feldolgozás ellenőrzésétől függ, és a feldolgozás hatása a műanyag termékekre viszonylag nagy, különösen a fröccsöntési feldolgozásnál a hőmérséklet szabályozása, ami nagyon fontos és nehéz lépés, ezért különös figyelmet igényel. Most vessünk egy pillantást a fröccsöntési feldolgozás hőmérséklet-szabályozására.

1. A formatöltési folyamat egydimenziós hővezetést alkalmaz, és a megfelelő hűtés is egydimenziós hűtés.

2. A magas hőmérsékletű folyadék bejutása után a fröccsöntött termék fajlagos hőkapacitása és saját hővezető képessége változatlan marad.

3. A termék formázása során a csiszolóanyagok és a műanyag alkatrészek állandó hőmérsékletű mezőben vannak.

4. Állandó hőmérsékletű mezőben, amikor a maghőmérséklet megegyezik a műanyag termikus deformációja idején fennálló hőmérséklettel, a teljes hűtési ciklus véget ér. Ebből is látszik, hogy a felső és alsó határpontnak két funkciója van. Különböző fröccsöntési követelményeknek megfelelően annak felső és alsó határának hőmérséklete is eltérő, ezért sok esetben konkrét problémák elemzésére van szükség.