Melyek a fröccsöntő feldolgozás szerkezeti elemei?

- 2023-07-27-

Melyek a fröccsöntő feldolgozás szerkezeti elemei?

A fröccsöntő feldolgozás két részből áll, a mozgó öntőformából és a rögzített formából, a mozgó formát a fröccsöntő gép mozgó sablonjára, a rögzített formát pedig a fröccsöntőgép rögzített sablonjára kell felszerelni. A fröccsöntés során a mozgó szerszámot és a rögzített formát lezárják, hogy kialakítsák az öntőrendszert és az üreget, és a mozgó forma és a rögzített forma szétválik, amikor a formát kinyitják a műanyag termékek eltávolítása érdekében.

A fröccsöntő formákat hőre keményedő műanyag formákra és hőre lágyuló formákra osztják az öntési jellemzők szerint; A fröccsöntési folyamat szerint műanyag transzferformára, fúvóformára, öntőformára, hőformázó formára, melegsajtoló formára (kompressziós öntőforma), fröccsöntő formára stb. van felosztva, amelyek közül a forró présforma három részre osztható. típusai: túlfolyó, félig túlfolyó és nem túlfolyó túlfolyó, és a fröccsöntő öntőforma két típusra osztható: hidegcsatornás öntőforma és öntőrendszerű melegcsatornás forma; A be- és kirakodási mód szerint két típusra osztható: mobilra és fixre.

A fröccsöntő feldolgozás a műanyag termékek gyártásának eszköze; Ez egy olyan eszköz is, amely lehetővé teszi a műanyag termékek teljes szerkezetét és méretét. A fröccsöntés bizonyos összetett formájú alkatrészek tömeggyártásánál alkalmazott feldolgozási eljárás. Konkrétan a fröccsöntőgéppel nagy nyomással a formaüregbe fecskendezett felhevített olvasztott műanyagra vonatkozik, és a fröccsöntött terméket lehűlés és megszilárdulás után nyerik.

Fröccsöntő feldolgozás

Bár a forma szerkezete változhat a műanyagok fajtájától és teljesítményétől, a műanyag termékek alakjától és szerkezetétől, valamint a fröccsöntő gép típusától függően, az alapszerkezet ugyanaz. A forma elsősorban öntőrendszerből, hőmérséklet-szabályozó rendszerből, alkotórészekből és szerkezeti részekből áll. Ezek közül a kiöntőrendszer és a fröccsöntött részek azok a részek, amelyek közvetlenül érintkeznek a műanyaggal, és a műanyagokkal és termékekkel együtt változnak, ami a műanyag forma összetett és nagy része, amely nagy megmunkálási minőséget és pontosságot igényel.

A kapurendszer az áramlási csatorna azon részét jelenti, amely előtt a műanyag a fúvókából az üregbe kerül, beleértve a főcsatornát, a hideg anyag üregeit, az elosztókat és a kapukat. A fröccsöntött alkatrészek a termék alakját alkotó különböző részekre vonatkoznak, beleértve a mozgó formákat, rögzített formákat és üregeket, magokat, alakító rudakat és kipufogónyílásokat.

A fröccsöntő feldolgozás két részből áll, a mozgó öntőformából és a rögzített formából, a mozgó formát a fröccsöntő gép mozgó sablonjára, a rögzített formát pedig a fröccsöntőgép rögzített sablonjára kell felszerelni. A fröccsöntés során a forma elmozdul

1. A forma szétszerelésekor kerülje az ütéseket és a vizet, és simán mozogjon.

2. Permetezzen a forró formára, majd permetezzen be egy kis mennyiségű formaleválasztó szert

3. A penész átfogó ellenőrzése és a rozsdagátló kezelés végrehajtása: óvatosan törölje le a nedvességet és a törmeléket az üregben, a magban, a kilökő mechanizmusban és a sorhelyzetben stb., majd permetezze be a penész rozsdagátlót és kenje be a vajat.

A forma folyamatos munkafolyamatában az alkatrészek kopása, a kenőanyag károsodása, a vízszivárgás, a műanyagok zúzódásos sérülése és egyéb, a mozgási folyamat okozta problémák miatt a forma karbantartása szükséges.

A napi penészkarbantartás általában a következő szempontokat tartalmazza:

1. Rendszeres rozsdamentesítés (megjelenés, PL felület, penészüreg, mag stb.)

2. Rendszeresen töltse fel újra a kenőanyagot (kidobó mechanizmus, sorhelyzet stb.)

3. Rendszeresen cserélje ki a kopó alkatrészeket (összekötő rudak, csavarok stb.)

4. Egyéb szempontok, amelyekre figyelni kell

Az öntőforma alsó penészkarbantartását professzionálisan tesztelni kell és professzionális karbantartó személyzetnek kell védenie a forma eltávolítása és a formaüreg, a kidobócsap stb. elvégzése után.