Precíziós hardverfeldolgozási technológia és működési előírások

- 2022-02-17-

Precíziós hardverfeldolgozási technológia és működési előírások


A precíziós vasalat a gyártási igényeknek megfelelően vágható, majd néhány apró tartozék vágható vagy CNC megmunkálható, a precíziós hardvereket pedig tartályként kell használni a vágáshoz és a lyukasztáshoz, amelyet hegesztés, majd csiszolás és olajbefecskendezés követ. Miután a tartozékok elkészültek. Emlékeztetni kell arra, hogy az apró alkatrészeket is galvanizálni kell vagy a felületre permetezni kell csiszolás után. A precíziós fémalkatrészek szakaszos feldolgozásának számos esete van, ezért a precíziós fémfeldolgozás gyártási módja és ciklusa eltér az általános termékfeldolgozás működési előírásaitól és folyamataitól.

Precíziós fémmegmunkálási technológia:
1. A feldolgozási útvonal nagy bizonytalansággal jár. Egy alkatrésznek vagy terméknek sokféle folyamata lehet, és a gyártási folyamat sokféle gépet, berendezést és berendezést igényel.
2. Mivel a hardvergyártó vállalkozások főként szórványos feldolgozásúak, a termékek minősége és termelékenysége nagymértékben függ a dolgozók műszaki színvonalától, az automatizálás mértéke pedig főként egységszintű, mint például a CNC szerszámgépek, rugalmas gyártási rendszerek. stb.
3. A termék részei általában a saját gyártású és a kihelyezett feldolgozás kombinálásának módszerét alkalmazzák. Például az olyan speciális eljárásokat, mint a galvanizálás, a homokfúvás, az oxidáció és a szitanyomásos lézergravírozás külső gyártókra bízzák a feldolgozásra.
4. Sok alkatrészre van kereslet. A műhely helyén gyakran sok anyagigényt kell kitölteni, és "egysoros" gyártási rendelés jelenik meg. Ha van folyamat, akkor nagyon sok folyamatátviteli megbízást kell kitölteni.
A precíziós fémfeldolgozás specifikációi:
1. A termék feldolgozása során. A kezelőknek megfelelő testtartást kell fenntartaniuk, és elegendő energiával kell rendelkezniük a nem megfelelő műveletekhez. Ha testi kényelmetlenséget tapasztalnak, személyes biztonság kedvéért azonnal el kell hagyni a munkahelyet, és jelenteni kell a műhelyvezetőnek vagy egy magasabb szintű vezetőnek. Működés közben koncentrálni kell a gondolatokat, abba kell hagyni a csevegést, együttműködni egymással. A kezelőnek nem szabad ingerlékeny és fáradt állapotban dolgoznia. A személyes biztonság érdekében kerülje el a baleseteket és biztosítsa a biztonságos működést. A munkakör betöltése előtt minden alkalmazott ellenőrzi, hogy ruházata megfelel-e a munkaköri követelményeknek. Tilos papucs, magas sarkú cipő, biztonságot befolyásoló ruházat viselése. A hosszú hajúak viseljenek sisakot.
2. A mechanikus működés előtt ellenőrizze, hogy a mozgó részek fel vannak-e töltve kenőolajjal, majd indítsa el és ellenőrizze, hogy a tengelykapcsoló és a fék rendben van-e, és 1-3 percig járassa a szerszámgépet alapjáraton, és állítsa le a működést, ha a gép meghibásodik.
3. Az öntőforma cseréjekor először kapcsolja ki a tápegységet, és csak miután a lyukasztóprés mozgása leállt, telepíthető és hibakereshető a forma. A beszerelés és beállítás után kézzel mozgassa a lendkereket a kétszeri teszteléshez. A gép és a megmunkálandó termék szükségtelen ütközésének elkerülése érdekében ellenőrizni kell, hogy a felső és alsó forma szimmetrikus és ésszerű, a csavarok szilárdak-e, és az üres tartó ésszerű-e. pozíció.
4. Meg kell várni, hogy a többi személyzet elhagyja a mechanikus munkaterületet, és eltávolítsa a munkapadon lévő egyéb tárgyakat, mielőtt elindítja az áramellátást a gép elindításához.
5. A mechanikus működés során tilos a kezét a csúszka munkaterületébe nyúlni, a munkadarab kézi felvételét és elhelyezését abbahagyni. A munkadarabok felszedésekor és a szerszámba helyezésekor az előírásoknak megfelelő szerszámokat kell használni. Ha azt tapasztalja, hogy a gép szokatlan zajt hall, vagy a gép meghibásodik, azonnal kapcsolja ki a főkapcsolót ellenőrzés céljából. A gép beindítása után egy személy szállítja az anyagokat és kezeli a gépet. Mások nem nyomhatják meg az elektromos épületet, és nem léphetnek rá a lábkapcsolóra. Mások biztonsága érdekében nem nyúlhatják be a kezüket a mechanikus munkaterületre, és nem érinthetik meg kézzel a gép mozgó részeit.