Ideális minden szempontból PPS szelepekhez és PPS megmunkált alkatrészekhez

- 2022-06-08-

Ideális minden szempontból PPS szelepekhez és PPS megmunkált alkatrészekhez
 
A PPS szelep ideális alternatívája a PEEK-nek, mint szelepszerkezeti anyagnak. A költség körülbelül 1/2-a a PEEK-nek. A PPS kiváló korrózióállósággal, jó mechanikai tulajdonságokkal és nagy méretstabilitással rendelkezik. A legjobb anyag közepes és csúcsminőségű munkakörülményekhez, nagyon jó megmunkálhatósággal.

A PPS által megmunkált PPS szelep, a PPS nagy keménysége miatt a sorja könnyen eltávolítható. A csúcskategóriás szeleptestben a sorja egy 40-szeres vagy annál nagyobb tükörrel figyelhető meg, és nincs sorja, ami megoldja a kapillárisok eltömődésének jelenségét, és a kulcs tömítési helyzete gépi érdességre polírozható. 0,8 vagy magasabb, közvetlenül lezárható, és a felület jó a nyomáspróba során. A PPS szeleptest anyagának tömítettsége és nagy keménysége biztosítja a termék megbízhatóságát. Ha a munkakörülmények között erős a korrozív folyadékkeringés, a PPS a legtöbb korrozív közeggel szemben is ellenáll. A fenti kiemelkedő teljesítményt ötvözve a PPS szelep a legalkalmasabb termékanyag a tömeggyártáshoz és a stabil minőséghez.
 
A PPS hátránya, hogy törékenyebb, gyenge az ütésállósága és gyenge az oxidációállósága. Ha egy ideig elhelyezi, a felület oxidálódik és elszíneződik. A kísérletek azonban azt mutatták, hogy az oxidréteg mechanikai tulajdonságai nem csökkentek jelentősen.
A Chengtu Plastics által megmunkált PPS szelepek sok típusa létezik, és széles körben használják közepes és csúcsminőségű munkakörülmények között. A tűrés +/-0,01 mm-en belül szabályozható.
Alkalmas különféle szeleptestek kulcspozícióira, állandó hőmérsékletű feldolgozó műhellyel és precíz mérőműszerekkel felszerelve termékei megbízhatóságának biztosítására.

A PPS megmunkálást orvosi sebészeti műszerdobozokban is használják, amelyek fizikailag inertek és ellenállnak a gőzsterilizálásnak. Orvosi sebészeti műszerek fogantyúiban, bilincseiben, biológiai ereiben és más alkalmazásokban használják. Ugyanakkor a költség 50%-kal alacsonyabb, mint a PEEK szelepeké, ami kiválóan alkalmas közepes és nagy tételekhez. választ

A PPS szelepeket széles körben használják többkörös, többcsöves és többcsatornás szeleptestekben, és gyakran használják a korrozív közegekben általánosan használt lemezes szelepekben és összefolyó szelep szerkezeti részeiben is.